Duurzaamheid
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Nutricia Advanced Medical Nutrition richt zich op gespecialiseerde voeding voor de meest kwetsbaren in onze samenleving: pasgeborenen, ouderen en zieken. Bij alles wat we doen, is onze eerste prioriteit de veiligheid en hoge kwaliteit van onze producten en de zorg voor en bescherming van de consumenten die daarvan afhankelijk zijn. Daarnaast werken wij ook bewust aan duurzaamheid.

Voor Nutricia betekent duurzaamheid alles wat te maken heeft met veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de activiteiten en effecten op het terrein van Nutricia, maar ook naar onze omgeving en de klanten van onze producten. We besteden daarom veel aandacht aan onze verantwoordelijkheden op het gebied van sociale beginselen, ons gedrag als onderneming, invloed op het milieu, voedingsleer, bescherming van de bodem en het grondwater en diversiteit binnen ons bedrijf. Bij het selecteren van leveranciers letten wij bijvoorbeeld niet alleen op financiƫle aspecten, maar ook op veiligheidsprestaties en milieu-impact van de leverancier en zijn producten. Nutricia levert daarnaast met ruim 500 medewerkers als werkgever een belangrijke bijdrage aan de lokale economie.
In ons Veiligheids-, Gezondheids- en Milieubeleid is beschreven welke onderwerpen we belangrijk vinden en hoe we op die onderwerpen aan continue verbetering werken. Onze werkwijze op het gebied van milieu is gecertificeerd volgens de norm ISO 14001, en voor het verbeteren van de veiligheidscultuur werken wij volgens het WISE systeem dat binnen heel Danone gebruikt wordt. Deze systemen worden regelmatig door externe specialisten geauditeerd om te controleren of wij nog aan alle eisen voldoen en of we continu verbeteren.

Door systematisch aan continue verbetering te werken met gecertificeerde systemen streven wij naar een gezonde en veilige werkplek voor onze medewerkers, een vermindering van de milieu-impact van onze activiteiten en veilige en kwalitatief hoogstaande producten voor onze klanten.